Английско проучване, публикувано във вестник Guardian доказа, че разликата във финансите на мъжете

...
Английско проучване, публикувано във вестник Guardian доказа, че разликата във финансите на мъжете
Коментари Харесай

Момиченцата получават по-малко джобни пари

Английско проучване, публикувано във вестник Guardian потвърди, че разликата във финансите на мъжете и дамите започва още от невръстна възраст.

Проучването обгръща деца от 5 до 16 години и сочи, че момиченцата получават с 25% по-малко джобни спрямо момчетата. И колкото повече порастват, толкоз и разликите се усилват. Когато доближат 11-16 години, разликата към този момент е осезаема и е от 42%.

Неравенството стартира от най-ранна възраст. Още на 5-16 години едвам 45 на 100 от момиченцата получават постоянно джобни, до момента в който процентът на момчетата е много по-висок – 76.

Момичетата получават близо 7 лв. по-малко на седмица от момчетата и имат по-ограничена финансова автономия.

Освен това те не получават от време на време джобни, за разлика от момчетата, които по-свободно могат да си купуват неща и да „ ръководят “ средствата си.

Така и финансовите уроци при двата пола са разнообразни. Обясненията, които те получават за потребление и разпределянето на парите също се разграничават, открило изследването.

Според психолози, щом от толкоз ранна възраст родителите имат друго отношение към парите, които дават на децата от друг пол, това насочва обръщение към упованията за финансите им в зрелост.

За разлика от предоставените джобни, подаръците, които родителите купуват за девойките са повече спрямо тези за момчетата. Като покупките на мама и баща се лимитират в облекла, обувки и козметика.
Защо ли в този лист няма книги и филми?

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР